Nieuws/Binnenland
1309304
Binnenland

Gestolen puppy zorgboerderij Baarle-Nassau teruggevonden: verdachte (22) opgepakt

Een van de teruggevonden pups.

Een van de teruggevonden pups.

BAARLE-NASSAU - Een van de vier gestolen puppy’s van zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau is weer terecht. Dat meldt de politie zondagavond. Een 22-jarige verdachte is opgepakt.

Een van de teruggevonden pups.

Een van de teruggevonden pups.

De Old English Buldog-pup werd aangetroffen in de Bredase wijk Tuinzigt. Aangezien het gevonden hondje erg veel overeenkomsten heeft met een van de gestolen pups, gaat de politie uit van een match.

ZIE OOK: Puppy’s gestolen op zorgboerderij

De gestolen pups zijn veel geld waard. Normaal worden de hondjes verkocht voor maximaal zo’n 2500 euro. Een beloning van 1500 euro is uitgeloofd voor de gouden tip.

’Iedereen was dol op de pups’

Zorgboerderij De Mekkerbek had de vier pups pas sinds kort. „Hier komen vooral jongeren die tussen de 16 en 23 jaar zijn en een verstandelijke beperking hebben. Bij ons maakt het verzorgen van dieren deel uit van hun lesprogramma. Iedereen was dol op die pups”, aldus Rachel van Beek van De Mekkerbek.

De pups werden woensdagnacht gestolen. Zaterdag ontdekte Van Beek advertenties op Marktplaats en Facebook waarin vergelijkbare honden te koop werden aangeboden.

Pups op Facebook

De zorgboerderij zette donderdag foto’s van de gestolen pups op Facebook en die werden bijna 100.000 keer gedeeld.