Nieuws/Binnenland
1309346856
Binnenland

Ouders en oma aangehouden na overlijden baby in Heerlen

Heerlen - In het onderzoek naar het overlijden van een vier maanden oude baby zijn dinsdagochtend in Limburg drie mensen aangehouden. Het zijn de vader en de moeder, beiden uit Heerlen, en de grootmoeder uit Nieuwstadt.

De Heerlense baby werd eind april in het ziekenhuis binnengebracht met zwaar letsel. Na drie weken is het jongetje op 20 mei in het ziekenhuis in Maastricht overleden als gevolg daarvan. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe het letsel is veroorzaakt.

Nader onderzoek in de ouderlijke woning in de Rietveldstraat moet meer duidelijkheid geven naar hun mogelijke betrokkenheid, laat de politie weten. Onduidelijk is nog hoe lang het onderzoek gaat duren. De politie is volgens een straatbewoner enkele weken geleden al eens aan de deur geweest.

De drie verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij onderling geen contact kunnen hebben en ook niet via de buitenwereld. Vanwege de beperkingen zegt de politie in dit stadium geen verdere informatie te kunnen geven over de aard van het letsel.