Nieuws/Binnenland

‘Helemaal kerst met Jumbo’ wint Gouden Loeki

AMSTERDAM - De commercial Helemaal kerst met Jumbo heeft donderdag de Ster Gouden Loeki 2016 gewonnen, de publieksprijs voor de beste reclamespot. In het spotje steekt acteur Frank Lammers, als de vader van de familie die figureert in de reclames van de supermarkt, op weg naar huis vreemden op straat een helpende hand toe. Reclamebureau Alfred International maakte de reclame.

Meneer Van Dalen neemt afscheid van Albert Heijn won de Gouden Loeki 2015. In dat filmpje was acteur Harry Piekema voor het laatst te zien als AH-filiaalchef Meneer Van Dalen, een rol die hij tien jaar speelde. Onder eerdere winnaars zijn klassiekers als Rolo met ‘Olifant’ (1996), 'Bommetje' van Melkunie (1997), 'Goeiemoggel' van KPN (2007) en 'Pietertje' van Calvé Pindakaas (2010).

Elk kwartaal kiest een onafhankelijk publiekspanel van Intomart GfK de tien mooiste, leukste, populairste commercials van dat kwartaal. Dit levert in totaal veertig kwartaalwinnaars op. Deze veertig commercials worden opnieuw aan het onafhankelijk panel voorgelegd, met als resultaat tien finalisten. De uiteindelijke winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt voor 50 procent bepaald door het publiekspanel en voor 50 procent door het Nederlands publiek.

Lees meer over