Nieuws/Binnenland
1310176429
Binnenland

Weekcijfers RIVM: aantal nieuwe coronagevallen stijgt verder

BILTHOVEN - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen week opnieuw toegenomen. Dinsdag presenteert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de cijfers over afgelopen zeven dagen.

Tussen de presentatie van de vorige weekcijfers en maandag zijn er al bijna 22.000 nieuwe coronagevallen bij het RIVM geregistreerd. Daar moeten de cijfers van dinsdagochtend nog bij worden opgeteld om aan het nieuwe weekcijfer te komen. Tussen dinsdag 5 oktober en dinsdag 12 oktober maakte het instituut melding van 17.832 positieve tests. In de afgelopen zes dagen zijn er dus al meer gevallen geregistreerd dan in de zeven dagen daarvoor.

Het RIVM laat ook weten hoeveel sterfgevallen als gevolg van een coronabesmetting er afgelopen week bij het instituut zijn geregistreerd. Vorige week stond dat aantal op 24. Vanaf de presentatie van de vorige weekcijfers tot en met maandag werden er al 35 nieuwe sterfgevallen aan het RIVM doorgegeven.

Het RIVM meldt ook hoeveel mensen met Covid-19 zo ziek waren dat ze moesten worden opgenomen in een ziekenhuis. Ook wordt het nieuw berekende reproductiegetal gedeeld. Dat getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt. Eind vorige week stond het r-getal op 1,26, het hoogste niveau sinds 6 juli. Een reproductiegetal van 1,26 wil zeggen dat 100 mensen gemiddeld 126 anderen besmetten.