Nieuws/Vrouw

Interview

'Door sexting wil mijn dochter niet meer leven'

Door Eline Doldersum

Hollandse Hoogte

Vrijwel dagelijks worden tientallen jonge meisjes slachtoffer van sexting. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat sommige van die jongeren zoveel schade ondervinden van sexting dat ze in een psychiatrische kliniek belanden, aan de drank en drugs raken of depressief worden. De dochter van Annemarie de Jong (34)* is een van die meisjes.

Hollandse Hoogte

"Een foto met een handdoek gewikkeld om haar iele bovenlichaam en een mini-tepeltje dat daar nét onderuit piept, daar is het twee jaar geleden allemaal mee begonnen. Mijn, toen net 11-jarige, dochter kwam net onder de douche vandaan en stuurde deze foto naar één van haar beste vriendinnen. Gewoon voor de grap. Zoals ze elkaar vrijwel dagelijks selfies sturen.

Schaamte

Maanden gebeurde er niets met de foto totdat mijn dochter ruzie kreeg met deze vriendin en zij besloot het pikante kiekje te delen met al haar vriendinnen. In mum van tijd dook de foto overal op: Facebook, WhatsApp. Iedereen had mijn dochter naakt gezien. Al wist ik daar in die tijd nog helemaal niets van. Maanden hield mijn dochter haar lippen stijf op elkaar. Ze schaamde zich.

Totdat ik ineens iedereen hoorde praten over een naaktfoto van mijn dochter. Ik confronteerde haar ermee en hoewel ze het in eerste instantie ontkende, kwam de foto na een aantal gesprekken toch boven tafel. Natuurlijk schrik je als moeder. Je hebt geen idee dat je 11-jarige dochter dat soort foto's van zichzelf maakt én ook nog eens verstuurt. Ook al zit daar misschien niet eens iets achter.

Lees verder op VROUW: "Ze zoekt online naar zelfmoordvideo's..."

*om privacyredenen is bovenstaande naam gefingeerd.

Lees meer over