Nieuws/Binnenland
1310373
Binnenland

OM wil vrijspraak voor kruisgrijper

ASSEN/MEPPEL - De officier van justitie vindt dat een verdachte van een aanranding van twee meisjes in een discotheek in Meppel, een man van 21 uit Meppel, vrijgesproken moet worden. De officier vroeg de rechtbank in Assen om vrijspraak. Hij kwam tot deze conclusie omdat er een gebrek aan bewijs is. Dat melden lokale media.

De meisjes meldden zich ’s nachts bij de portier van de uitgaansgelegenheid in Meppel, op 15 maart 2015. Ze vertelden dat een man ze in het kruis greep, toen ze langs elkaar liepen. De portiers haalden de man die zij aanwezen als dader uit de discotheek: een vriend van de 21-jarige verdachte.

De vriend werd meegenomen door de politie en ontkende de aanranding. Ruim een jaar later hield de politie alsnog de 21-jarige verdachte aan. Ook hij ontkende.

Een extra verhoor van één van de slachtoffers en een gesprek met een portier leverde de politie weinig duidelijkheid op over de dader. In de rechtszaal bleef de verdachte ook ontkennen. 7 februari doet de rechter uitspraak in deze zaak.