Nieuws/Buitenland
1310692
Buitenland

Acteur doodgeschoten tijdens opnamen videoclip

BRISBANE - Een acteur is maandag om het leven gekomen tijdens het draaien van een videoclip voor de Australische hiphopformatie Bliss n Eso.

Volgens de politie werd de man doodgeschoten in een bar in de stad Brisbane in het noordoosten van het land. Tijdens de opnames werd een schietpartij gespeeld, waarin met meerdere wapens werd geschoten. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Niemand anders raakte gewond.

De opnamen vonden om 03.00 uur 's nachts plaats in een bar, buiten openingstijd. Volgens de politie was de man in de borst geraakt en stierf hij ter plekke. De politie onderzoekt het incident. De drie bandleden waren niet aanwezig.

Volgens getuigen is een man door de politie meegenomen. De politie zelf liet in het midden of er iemand was gearresteerd. Voor de video werden acteurs gezocht die een blanke drugsdealer en een dakloze moesten spelen.

De band uit Sydney is een van de meest bekende Australische hiphopgroepen. Ze bestaan sinds 2000 en twee van hun vorige albums behaalden de eerste plek in de Australische hitparade. De titel van de video die in de bar werd opgenomen luidt ‘Friend like you’. De nieuwe song van Bliss n Eso verschijnt in maart. Het zesde album van de groep verschijnt later dit jaar.

#BREAKING: 28-year-old Gold Coast actor Johann Ofner confirmed as the victim who died on a @blissneso music video set in Brisbane today pic.twitter.com/RNy97urGge— 7 News Sydney (@7NewsSydney) January 23, 2017