Nieuws/Buitenland
1311703611
Buitenland

Vijand Trump en voorzitter ’impeachment-commissie’ overleden

Elijah Cummings

Elijah Cummings

BALTIMORE - De voorzitter van één van de drie ’impeachment-commissies’ in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is overleden.

Elijah Cummings

Elijah Cummings

Het kantoor van de Democratische parlementariër Elijah Cummings in Baltimore heeft laten weten dat de 68-jarige politicus in een ziekenhuis in die stad is overleden, berichtten Amerikaanse media. Hij kampte al geruime tijd met problemen met zijn gezondheid.

De andere twee commissievoorzitters die met een onderzoek naar het afzetten van president bezig zijn, zijn de Democraten Eliot Engel en Adam Schiff.

De Afro-Amerikaanse Cummings is geboren en getogen in Baltimore en was sinds 1996 lid van het Huis. Hij maakte deel uit van de linkervleugel van de Democratische Partij. President Trump heeft herhaaldelijk naar hem uitgehaald. De twee lagen herhaaldelijk in de clinch over grenskwesties.

Elijah Cummings zelf gaf steeds aan dat hij ’alleen naar de feiten kijkt’, en dat een eventuele politieke overwinning van de Democraten bijvoorbeeld niets zou uitmaken voor het impeachmentproces. „Als voorzitter ben ik bijna een rechter.”