Nieuws/Buitenland
1311831
Buitenland

Trump aangeklaagd wegens laster

Summer Zervos en Donald Trump

Summer Zervos en Donald Trump

LOS ANGELES - Een vrouw die de aanstaande president Donald Trump had beschuldigd van seksuele intimidatie, begint een rechtszaak tegen hem wegens laster. Summer Zervos heeft dinsdag een proces aangespannen in New York omdat Trump volgens haar valse en beledigende uitspraken heeft gedaan toen hij de beschuldigingen tegensprak, meldt haar advocaat.

Summer Zervos en Donald Trump

Summer Zervos en Donald Trump

Enkele weken voor de presidentsverkiezingen vorig jaar verklaarde Zervos, die in 2007 deelnam aan de reality-show The Apprentice, dat Trump haar had aangerand. Hij zou haar ongevraagd hebben gezoend. Bij een latere afspraak over een baan zou hij dat opnieuw hebben gedaan en zou hij haar bij een borst hebben gepakt. Trump ontkende de beschuldigingen en noemde Zervos een leugenaar.

Verschillende vrouwen beschuldigden Trump vorig jaar van seksuele intimidatie nadat een video was opgedoken waarin hij seksueel getinte opmerkingen over vrouwen maakte. Zervos is de eerste die een proces aanspant.

„Meneer Trumps valse en smadelijke verklaring dat mevrouw Zervos het verhaal over zijn misdraging zou hebben verzonnen zodat ze beroemd kan worden, is zeer schadelijk geweest voor haar reputatie, eer en waardigheid”, zegt haar advocate. Voor die schade stelt ze Trump nu aansprakelijk.

Zervos zei dinsdag bij het bekendmaken van de aanklacht dat ze excuses wil van de aanstaande president. „Omdat hij zijn uitspraken niet zoals ik had gevraagd heeft herroepen, laat hij me geen andere uitweg dan hem aan te klagen om zo mijn reputatie te beschermen”,verklaarde ze.