Nieuws
1312869
Nieuws

Nintendo brengt nieuwe Switch begin maart uit

TOKIO - Nintendo brengt op 3 maart zijn nieuwe spelcomputer, de Switch, in de handel. Er komt een prijskaartje van 300 dollar aan de nieuwe console te hangen, maakte Nintendo vrijdag op een persconferentie in Tokio bekend.

Het Japanse computerspelletjesbedrijf komt onder meer met een nieuw Zelda-spel, Breath of the Wild, en Mario Kart 8 Deluxe voor de Switch. De nieuwe computer heeft de vorm van een tablet, maar kun ook thuis aangesloten worden op de tv. Voor het eerst kunnen spelers overal genieten van de ervaring die gamesystemen voor thuis bieden.

"De Nintendo Switch is een gloednieuw soort gamesysteem dat allerlei manieren biedt om te spelen", aldus Tatsumi Kimishima, de directeur van Nintendo. "We laten de wereld kennismaken met nieuwe ervaringen die mogelijk worden gemaakt door de unieke eigenschappen van de Nintendo Switch-hardware en de Joy-Con-controllers."

De Switch moet de concurrentie aangaan met de PlayStation van Sony en de Xbox van Microsoft en Nintendo helpen marktaandeel terug te veroveren op de consolemarkt. De nieuwe computer wordt de opvolger van de Wii U, die in 2012 werd uitgebracht.