Nieuws/Binnenland
1312998
Binnenland

Den Haag eert overleden straatmuzikant

DEN HAAG - De maandag overleden straatmuzikant Chuck Deely, die jarenlang het centrum van Den Haag opluisterde, wordt maandagavond met een publieke herdenkingsbijeenkomst geëerd in de Haagse 'poptempel' Paard van Troje. De gemeente Den Haag wijdde er donderdag een officieel persbericht aan.

De bijeenkomst wordt gepresenteerd door cabaretier Sjaak Bral. Verder werken mee de Haagse nachtburgemeester René Bom en muzikanten als Tim Akkerman, het Couperus Kwartet (cellisten van het Residentie Orkest), het trio Remmelt, Muus en Femke en singer-songwriter Pyke de Grood. De plechtigheid, die om 20.00 uur begint, is vrij toegankelijk.

Verder is er op zaterdag vanaf 17.30 uur gelegenheid voor rouwbezoek op de gemeentelijke begraafplaats Westduin. De crematie van Chuck Deely heeft besloten kring plaats.

De stad noemt hem een ,,geliefde muzikant''. Hij was de enige met een ontheffing voor het leven om muziek te maken in het centrum van Den Haag. Zijn heengaan op 62-jarige leeftijd haalde ook diverse landelijke media.