Nieuws
1313004
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

'Een gezamenlijke collega wierp zichzelf zomaar op als donor'

Dat het voor lesbische koppels niet eenvoudig is om een kindje op de wereld te zetten blijkt uit de documentaire Gay Babyboom, waarin vrouwen worden gevolgd in de zoektocht naar een geschikte donor. 

Moeder Marjanke (40) kan hierover meepraten. Samen met haar vrouw Nanda (42) kreeg ze drie kinderen via een donor.

"Eén keer in de zoveel tijd komt Henk bij ons binnen wandelen. Dan geeft hij de kinderen een aai over de bol, drinken we samen een kop koffie en gaat hij weer naar huis. Henk is de vader van onze twee kinderen, alleen geen vaderfiguur. Dát is precies zoals wij het in gedachten hadden..."

Spontane donor

Henk, een gezamenlijke collega, wierp zichzelf járen geleden tijdens een kerstborrel zomaar als donor in de schoot van Nanda en Marjanke. "Henk was al eens eerder benaderd door een lesbisch stel met een kinderwens. Hoewel hij het verzoek destijds heeft afgewezen, heeft het hem wel aan het denken gezet. Stiekem leek het hem toch wel heel mooi om een ander te kunnen helpen bij het vervullen van een kinderwens."

Nanda en Marjanke zijn helemaal perplex als Henk zich aanbiedt als donor. "We vertelden hem tijdens die borrel dat we dolgraag samen een kindje wilden, maar dat het helaas niet zo makkelijk is om een geschikte donor te vinden. Een goede vriend bleek niet geschikt, de donor die we via internet hadden gevonden bleek al honderden kinderen verwekt te hebben onder een valse identiteit en zomaar iemand vragen doe je ook niet."

Meer lezen? Kijk op VROUW.nl: 'We wilden hem ook de gelegenheid geven om afscheid te nemen van ons kindje'.