Nieuws/Buitenland
1313026
Buitenland

Spotify wil Obama als ’president afspeellijsten’

Obama casht na presidentschap.

Obama casht na presidentschap.

WASHINGTON - Barack Obama houdt vandaag zijn officiële afscheidsspeech als president van de VS, maar lang achter de geraniums zitten, hoeft hij niet. Er staat namelijk een leuke baan voor hem klaar waar menig muziekliefhebber jaloers op zal zijn. En de vacaturetekst lijkt helemaal op hem te zijn toegespitst.

Obama casht na presidentschap.

Obama casht na presidentschap.

Online muziekstreamingsdienst Spotify maakte gisteren min of meer bekend dat ze Obama wel zien zitten als nieuwe ’president van afspeellijsten’. Er wordt niet letterlijk naar hem gevraagd, maar ze vragen in de jobomschrijving om iemand met ’ten minste acht jaar ervaring met het runnen van een zeer gewaardeerde natie’. Daarnaast wordt er een ’vriendelijke houding’ gevraagd en ’een Nobelprijs voor de Vrede’.

De sollicitant moet „goede relaties hebben met verschillende artiesten en muzikanten. Als Kendrick Lamar te gast was op je verjaardagsfeest: vertel het ons”, zo luidt de vacature. Rapper Kendrick Lamar kwam afgelopen zomer op het feest van Obama’s 55e verjaardag. Andere eisen: „een positieve groepsgeest, een uitstekende werkethiek, vriendelijk en warm zijn in de omgang”.

Nog geen reactie

Spotify CEO Daniel Ek tweette Obama: „Ik hoorde dat u interesse heeft in een functie bij Spotify. Heeft u dit gezien?” De tweet linkt naar de vacaturepagina van de muziekaanbieder. Obama heeft voorlopig nog niet gereageerd op de jobaanbieding. Hij is in ieder geval groot fan van de streamingdienst.