Nieuws/Binnenland
1313098
Binnenland

Beuk, Kritik, Hunk, Eh en Blizz-Heavenly

Amsterdam - Ouders zijn het afgelopen jaar weer uiterst creatief geweest met het verzinnen van namen voor hun baby. Op de namenlijst die de Sociale Verzekeringsbank donderdag publiceerde prijken opmerkelijke namen als D’Artagnaniël, Swodip, Kutsi en Comfort.

Traditionele namen als Daan en Anna waren het populairst, maar heel veel mensen willen liever een unieke naam voor hun kind. Zo kwamen mensen uit op Hunk, Jefferinio, Andrianiaina, Kritik, Oluwadamilola, Wijtze-Oebele, Swodip, Kits, Fikret, Dingeman, T'cxzayneau en Davincio voor jongens. En wat te denken van Eylul...

Bij meisjes komen namen als Daiyalyshandra, Lagina, Blizz-Heavenly, Eh, Tippie-Tipper en Omayma voor. Twee kinderen hebben de naam Lamaar meegekregen.

Een manier om je kind uniek te laten zijn is het anders spellen van Engelse namen. Zo is er in 2016 een Djowie, een Enthony, een Tjarlie en een Haevenley geboren. Bij meisjes is een combinatie met ’queen’ populair: Queenaichely, Queendjelley, Queenjitseny, Queen-Angelley en Queen-Jo'nisha.

De meisjes You en Youyou zullen waarschijnlijk verwarrende gesprekken hebben in Engelstalige landen later.

Bekijk op deze kaart welke namen in jouw provincie het populairst zijn:

Veel meer mensen kiezen namen van populaire sporters en artiesten. Zo is de populariteit van Max flink gestegen de afgelopen jaren. De naam staat op nummer 8 in de lijst.

Badr (30) wint het van Rico (21) en opmerkelijk genoeg wint Hillary (3) bij het naamgeven wel van Donald (0).

De overleden Prince (5 jongens) en David Bowie (16 Bowie’s en 2 Bowi’s bij de jongens en 15 Bowie’s en 7 Bowi’s bij de meisjes) zijn ook populair.

Bekijk hier alle cijfers van de Sociale Verzekeringsbank.

Heeft u uw kind afgelopen jaar een bijzondere naam gegeven? Heet uw dochter bijvoorbeeld Beauty, Eh, Tippie-Tipper of noemde u uw zoon Hunk, T'cxzayneau of Eylul? Vindt u het leuk om het verhaal achter de naam van uw kind te vertellen? Mail uw telefoonnummer naar verslaggeefster Sophie Kluivers