Nieuws/Binnenland
131311
Binnenland

’Mijn vrouw kreeg er tranen van in haar ogen’

Kater Kenzo uit spouw

Baasje Burak Ayadin is blij dat Kenzo heelhuids terug is.

Baasje Burak Ayadin is blij dat Kenzo heelhuids terug is.

Ter Heijden - Van onze correspondent Enorme opluchting en blijdschap in Ter Heijden, nu Kenzo de kat herenigd is met zijn baasje. „Mijn vrouw kreeg er zelfs tranen van in haar ogen”, vertelt de opgetogen eigenaar Burak Ayadin.

Baasje Burak Ayadin is blij dat Kenzo heelhuids terug is.

Baasje Burak Ayadin is blij dat Kenzo heelhuids terug is.

Drie dagen lang zat Kenzo vast in een spouwmuur van een huis aan de Michiel de Ruijterstraat in het Westlandse kustdorp. De brandweer haalde alles uit de kast om het dier eruit te krijgen, maar niets lukte. Rond een uur of een in de nacht sprong Kenzo uit de muur op de brandtrap. „Een fotograaf belde ’s nachts aan met het verhaal dat mijn kat over de galerij liep. Ik kon het bijna niet geloven.”

Volgens Burak maakt Kenzo het naar omstandigheden goed. „Hij is niet gewond en zag er hetzelfde uit als toen hij eerste paasdag verdween.” Hongerig was Kenzo wel. „Hij wist niet hoe snel hij naar zijn bakje met brokjes moest rennen.”

Een bezoek aan de dierenarts voor Kenzo is niet nodig. „Ik heb nog even gebeld of hij op controle moest komen, maar dat bleek niet het geval. Hij is niet gewond. Zijn ogen heb ik nagekeken, daarmee bleek niets aan de hand. Voorlopig mag hij niet naar buiten.”

Bij de pogingen om de kat op te sporen, moest een gedeelte van de muur van het huurhuis van woningcorporatie Arcades worden opengebroken. Arcades gaat onderzoeken hoe de kat via het dak in de spouw is gekropen. „Als het nodig is, worden voorzieningen getroffen om dit in de toekomst te voorkomen”, aldus een woordvoerder.

Volgens de woningcorporatie wordt de spouw provisorisch weer dichtgemaakt. „Daarmee willen wij voorkomen dat bij slecht weer waterschade ontstaat. Later wordt het geheel in de originele staat hersteld. Uiteraard zijn wij blij dat Kenzo uit de spouw is bevrijd. We hebben alle medewerking verleend aan de hulpdiensten om het dier eruit te krijgen.”

De vraag blijft wie opdraait voor alle kosten. „We gaan hierover in overleg met de bewoner. We willen dit in alle redelijkheid samen met het baasje van Kenzo oplossen”, aldus de woordvoerder van Arcades. „Wat het ook gaat kosten, het is Kenzo meer dan waard”, besluit Burak.