Nieuws/Binnenland
1313150
Binnenland

Liquidatie in Utrecht

UTRECHT - De man die woensdagnacht in Utrecht werd geliquideerd, is Hakim Changachi. Dat melden diverse, goed ingevoerde bronnen van De Telegraaf. Zijn broer kwam in maart vorig jaar om in Duitsland na het plegen van een kraak.

De politie wil nog niets zeggen over de identiteit van de man. „We zijn nog druk bezig met het onderzoek”, aldus woordvoerder Bernhard Jens van de politie Midden-Nederland. Changachi werd aan de Faustdreef in Overvecht doodgeschoten. Kort daarna trof de politie een uitgebrande auto aan op de Vulcanusdreef verderop.

Changachi is een bekende van de politie, maar staat niet bekend als een zware crimineel. De liquidatie van vannacht is alweer de tweede van dit jaar. Vorige week werd Peet van der Linde in Breda geliquideerd.

De broer van Hakim kwam in maart om nadat hij tijdens zijn vlucht na een ramkraak in het Duitse Meppen op hoge snelheid tegen een boom botste.

 

„Ik hoorde schoten, paniekerig geschreeuw en auto’s,” zegt een bewoner tegen RTV Utrecht. „Daarna ben ik weer gaan slapen, al is het wel raar dat er zoiets gebeurt in je flat.” Volgens buurtbewoners zou er ook een man hebben rondgerend die riep: „Het is mijn broer!”.

Bewoners moeten met een ladder het pand verlaten omdat de hal nog is afgesloten voor onderzoek.

Weet u meer over deze zaak? Neem contact op met de verslaggever.