Nieuws/Buitenland
1313346
Buitenland

’Berichten hierover zijn verzinsels’

Kremlin: geen schadelijke info over Trump

MOSKOU - Het Kremlin heeft geen informatie over Donald Trump of Hillary Clinton die de politici in diskrediet kan brengen. Berichten hierover zijn verzinsels die worden verspreid om de Amerikaans-Russische betrekkingen schade te berokkenen. Dit heeft de Russische regering woensdag laten weten.

Amerikaanse media hebben melding gemaakt van een bijeenkomst van hoge inlichtingenofficieren met Donald Trump. Ze hebben Trump gezegd dat er een „ongefundeerd rapport” circuleert dat de komende president van de VS zou kunnen beschadigen. Het rapport stelt dat Rusland informatie over Trump heeft, zowel in de privésfeer als met betrekking tot zijn zaken, die hem in diskrediet zou kunnen brengen.

ZIE OOK: ’Trump liet prostituées bed Obama bevuilen’

Trump heeft dit afgedaan als nepnieuws en als een onderdeel van een politieke heksenjacht op zijn persoon. Hij wordt 20 januari president van de VS. FAKE NEWS - A TOTAL POLITICAL WITCH HUNT!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11 januari 2017

’Trump is bijgepraat’

Amerikaanse regeringsfunctionarissen hebben dinsdag bevestigd dat vier chefs van verschillende veiligheidsdiensten afgelopen week naar Trump zijn gegaan om over de mogelijk compromitterende gegevens te praten. Het gaat om een hele serie memo's die als een rapport te boek staat en die al maanden circuleert.

Dit rapport is van een voormalig Brits geheim agent die als ondernemer een onderzoek naar Trump startte in opdracht van een felle Republikeinse tegenstander van Trump. De ex-agent komt met de stelling dat het Kremlin en Trump stiekem heel nauw samenwerken en Rusland zou Trump kunnen chanteren.

Persconferentie

Trump zal later vandaag een persconferentie geven die in beginsel gaat over zijn zakelijke belangen, met name zijn imperium Trump Organization Dat zou rond 17.00 uur Nederlandse tijd gebeuren.