Nieuws
1313367
Nieuws

Wijn weg bij ABN Amro

Bestuurslid Joop Wijn stapt op bij ABN Amro. Hij vertrekt naar betaaldienstenbedrijf Adyen.

Wijn werkte sinds 2009 bij ABN Amro. Hij was vorig jaar in de race om Gerrit Zalm op te volgen als bestuursvoorzitter van de bank. Maar de keus viel op Kees van Dijkhuizen.

De nieuwe ABN Amro-baas Van Dijkhuizen is lovend over het werk van Wijn bij de bank. "Joop Wijn heeft de afgelopen acht jaar een sterke toewijding laten zien aan ABN Amro en haar klanten en medewerkers. Ik ben hem daarvoor zeer erkentelijk."

Politiek

Van 1998 tot 2002 was CDA'er Wijn lid van de Tweede Kamer. Ook was hij staatssecretaris van Financiën en Economische Zaken in verschillende kabinetten onder premier Balkenende. Hij stapte na zijn ministerschap van Economische Zaken in 2007 over naar de Rabobank. Voordat hij de politiek in ging was Wijn ook werkzaam bij ABN Amro.

Adyen

Bij Adyen wordt Wijn verantwoordelijk voor de strategie en het risicobeleid. Dit Nederlandse bedrijf bestaat sinds 2006 en levert betaaldiensten aan ondernemingen als de Bijenkorf, Booking.com, EasyJet, KLM en Uber.

Adyen telt inmiddels kantoren in twaalf landen en ruim 450 werknemers. Via het platform van Adyen is in 2015 voor $50 miljard aan betalingen verricht.