Nieuws/Binnenland
1314095
Binnenland

Gladheid trekt naar het oosten

Ongevallenteller staat op ruim 300

DEN HAAG - Door de gladheid zijn zaterdagochtend tot 12.30 uur 329 ongevallen gebeurd. Dat meldt Rijkswaterstaat. Aan het begin van de ochtend kwamen vooral meldingen binnen uit het westen van het land. Daar is het inmiddels gaan dooien. Rond het middaguur verschoof de gladheid naar het oosten en zuiden, aldus een woordvoerster.

De ongevalsmeldingen volgen daarmee het weerbeeld. De gladheid geeft zaterdag rond het middaguur vooral overlast in het midden en het oostelijk deel van het land. Toch worden er niet meer zoveel ongelukken gemeld als in de ochtend. Toen werd gemiddeld één ongeval per minuut gemeld. ,,Het lijkt erop dat mensen de waarschuwingen serieus nemen en niet de weg op gaan, aldus Patrick Potgraven van de VID.

De grootste problemen ontstaan net als in de ochtend door geschaarde vrachtwagens, die veelal dwars op de weg komen te staan na een glijpartij. Zo is de A2 Eindhoven-Maastricht bij knooppunt Leenderheide dicht door een geschaarde vrachtwagen. Eerder gebeurde iets dergelijks op de A2 Den Bosch-Utrecht bij knooppunt Deil en de A1 Hengelo-Apeldoorn ter hoogte van Lochem.