Nieuws/Binnenland
1314458290
Binnenland

Vrachtwagen ramt stilstaand verkeer, rouwauto zwaar beschadigd

Grijpskerk - Bij een flinke aanrijding in het Groningse Grijpskerk zijn meerdere auto’s beschadigd en is een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt. Opvallende betrokkene bij het ongeluk was een rouwauto, die zwaar beschadigd raakte. Op het moment van het ongeluk was er geen uitvaart bezig, waardoor er geen kist in de auto lag.

Reden voor het ongeluk is waarschijnlijk de dichte mist. Lokaal in Groningen is het zicht minder dan tweehonderd meter. Aan het begin van de middag reed een vrachtwagen in op een file voor een openstaande brug, en daarbij raakten acht auto’s beschadigd. ,,Mijn medewerker is gelukkig ongedeerd”, vertelt Jan Hiemstra van het bedrijf Hiemstra Houtbouw, waarvan een auto betrokken was bij het ongeluk. ,,De schade is wel flink.”

Wel vertelt Hiemstra, evenals een andere ooggetuige, dat er in de zwaar beschadigde rouwauto op het moment van het ongeluk geen kist lag. De politie bevestigt dat er mensen gewond zijn geraakt bij het ongeluk. ,,De hoedanigheid van hun letsel is onbekend”, aldus een woordvoerder.