Nieuws/Buitenland
1315085039
Buitenland

Bruidspaar zorgt voor ophef met The Handmaid’s Tale-bruiloft

CAMBRIDGE - Een pasgetrouwd stel heeft zich de woede van flink wat mensen op de hals gehaald met een van hun trouwfoto’s.

Kendra en Torsten Mueller gaven elkaar onlangs het jawoord in Cambridge in Canada. De stad werd bekend doordat er scènes van tv-serie The Handmaid’s Tale zijn opgenomen. Ook de muur waaraan de ongehoorzamen werden opgehangen, bevindt zich er. Het leek Kendra en Torsten een goed idee om een van hun trouwfoto’s bij de muur te laten maken.

En zo kan het dus dat de foto van het bruidspaar dat zoenend voor de muur staat de ronde doet op internet. Om hen heen staat een aantal van de zogenaamde handmaids. Op sociale media is de verbazing groot. „Ehm, hebben deze mensen de serie gekeken met het geluid uit ofzo. Waarom zou je in godsnaam een Handmaid’s Tale-thema willen... voor je bruiloft?”, schrijft een fan van de serie. Iemand anders laat weten dat de twee „het hele punt van de serie gemist moeten hebben.”

De fotografen van het opzienbarende kiekje, die de serie kennen, laten weten dat de dienstmaagden erin gephotoshopt zijn. Ze vinden dat ze in hun opzet geslaagd zijn. „We zijn dolblij dat deze foto een discussie op gang gebracht heeft. Bedankt dat jullie geraakt zijn door dit onderwerp dat veel meer aandacht verdiend. (...) We hopen dat jullie de straat opgaan en meedoen aan marsen die gehouden worden voor betere vrouwenrechten.” De foto is inmiddels wel van hun Instagram-account verwijderd.

In de serie is te zien hoe de dienstmaagden ritueel verkracht worden door de invloedrijke mannen van Gilead, waar het verhaal zich allemaal afspeelt. Ze moeten verplicht een rood gewaad met een witte kap dragen. Ze mogen niet trouwen en ook geen eigen mening hebben. Als ze ongehoorzaam zijn, volgen straffen of eventueel zelfs ophanging aan de muur.