1315370
Buitenland

Bagdad weer opgeschrikt door bloedige aanslag

Een eerdere bomaanslag in Bagdad.

Een eerdere bomaanslag in Bagdad.

BAGDAD - Een zelfmoordaanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft maandag aan zeker 35 mensen het leven gekost. Dat meldt de BBC, op basis van bronnen bij de medische en veiligheidsdiensten. Meer dan zestig mensen raakten gewond.

Een eerdere bomaanslag in Bagdad.

Een eerdere bomaanslag in Bagdad.

De dader blies zich op in zijn auto in Sadr City een hoofdzakelijk sjiitische wijk in het oosten van de stad. Bronnen zeiden tegen de BBC dat de aanslag leek te zijn gericht op dagarbeiders die op een plein in Sadr City op werk stonden te wachten. Onder de doden zijn drie agenten.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat. De groep zei in een verklaring dat de sjiieten het doelwit waren. IS hangt een radicale versie van de soennitische islam aan en beschouwt andersdenkenden als ketters.

Bagdad werd zaterdag al opgeschrikt door drie aanslagen waarbij zeker 29 mensen om het leven kwamen. IS pleegt regelmatig aanslagen op burgerdoelen in Irak, waar het is verwikkeld in een hevige strijd met regeringstroepen en hun bondgenoten.