Nieuws/Binnenland
1315747683
Binnenland

Nida wil volgend jaar meedoen aan landelijke verkiezingen

Nida-voorman Nourdin el Ouali.

Nida-voorman Nourdin el Ouali.

ROTTERDAM - De politieke partij Nida wil volgend jaar meedoen aan de landelijke verkiezingen. De ledenvergadering van de partij, die zich door de islam laat inspireren, heeft daartoe zondag besloten.

Nida-voorman Nourdin el Ouali.

Nida-voorman Nourdin el Ouali.

In het najaar van 2019 kreeg het partijbestuur de opdracht van de leden om voorbereidingen te treffen voor deelname aan de landelijke verkiezingen. In januari dit jaar stapte politiek leider Nourdin El Ouali al uit de Rotterdamse gemeenteraad om aan een landelijk partijnetwerk te werken.

In het najaar van 2020 besluiten de leden over het partijprogramma en de kandidatenlijst. Nida is in 2013 in Rotterdam ontstaan en is vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Rotterdam (2014), Den Haag (2018) en Almere (2019).

De partij DENK, die net als Nida veel islamitische kiezers trekt, werd de afgelopen tijd geplaagd door interne strubbelingen. Kopstukken Tunahan Kuzu en Farid Azarkan raakten gebrouilleerd met collega-Kamerlid en partijvoorzitter Selçuk Öztürk. De kemphanen begroeven in mei de strijdbijl.