Nieuws/Binnenland
1316244
Binnenland

Verdachte Rhenoy zwaargewond

De protestantse kerk in Rhenoy is plaats delict geworden.

De protestantse kerk in Rhenoy is plaats delict geworden.

Rhenoy - Het Betuwse Lingedorp Rhenoy is nog altijd in de ban van de mysterieuze aanval op dominee Ebi Wassenaar (64). De predikante werd dinsdagmiddag in het dorpskerkje zwaar toegetakeld aangetroffen door haar vriendin en een dorpsgenote.

De protestantse kerk in Rhenoy is plaats delict geworden.

De protestantse kerk in Rhenoy is plaats delict geworden.

De politie denkt te weten wie de dader is, maar kan hem niet aanhouden omdat ook hij zwaargewond in het ziekenhuis ligt.

In het dorp denkt iedereen wel te weten wie er achter de aanval zit. Het moet de pianostemmer zijn geweest. Die was immers aanwezig in het witte kerkje toen de dominee er ook was om een dienst voor te bereiden. Het kerkbestuur kocht onlangs in het naburige Tricht een pianootje ter ondersteuning van het koor. Het instrument moest nog wel gestemd worden. Toen de predikante wel erg lang weg bleef, is Hannie, de vriendin en huisgenote van Ebi met een kennis gaan zoeken. Zij troffen de dominee in de kerk aan in een plas bloed. Ze zou op haar hoofd zijn geslagen.

Geen bevestiging

De politie wil niet bevestigen dat de pianostemmer de mogelijke dader is. De verdachte die ze in de smiezen hebben, lijkt hen min of meer in de schoot geworpen. Nog diezelfde dinsdagmiddag moesten agenten elders medische hulp verlenen aan een zwaargewonde man. Daarbij stuitten zij al snel op informatie die deze man in verband bracht met de mishandeling van dominee Wassenaar. Omdat de man door zijn verwondingen nog niet verhoord kan worden, doet de politie op andere manieren onderzoek om meer informatie over zijn mogelijke rol te krijgen. Waar de man werd aangetroffen, wordt in verband met het onderzoek niet bekend gemaakt.

Omdat ook de dominee nog niet in staat is om haar verhaal te doen, roept de politie getuigen op zich te melden. Dorpsbewoners reageerden geschokt op de aanslag. Volgens hen is de predikante een lieve, frêle vrouw die geen vlieg kwaad doet. Dat zij en haar huisgenote beiden ook nog eens ernstig ziek zijn, maakt voor veel betrokkenen het leed nog groter.