Nieuws/Binnenland
131722
Binnenland

Dode door brand in Venlo

VENLO - Door een brand in een zorgcomplex in Venlo is donderdag de bewoner van een appartement om het leven gekomen. Vijf andere bewoners raakten gewond, aldus de brandweer. Zij werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld wegens rookvergiftiging.

De brand brak rond het middaguur uit in een appartement op de tweede verdieping van een zorgcomplex aan de Via Crescendo. De brandweer evacueerde tientallen bewoners en personeelsleden van de eerste, tweede en derde verdieping. Enkele uren later konden de meesten van hen terugkeren naar hun kamers.

Vijf appartementen blijven voorlopig onbewoonbaar wegens brand- en roetschade. Voor de bewoners hiervan wordt elders opvang gezocht.

Veel rook

Door de brand hing er in het trappenhuis veel rook. Na het blussen heeft de brandweer de woningen geventileerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het personeel dat tijdens de brand hielp bij de evacuatie, wordt donderdagmiddag opgevangen in het gemeentehuis.

Eerder maakte de brandweer bekend dat er één gewonde zou zijn gevallen, die naar het ziekenhuis zou zijn gebracht. Later kwam de brandweer hierop terug: de vijf gewonden zijn allen ter plekke behandeld.