Nieuws/Binnenland
1317226
Binnenland

Koning: „Dit is de échte fotosessie”

Student neemt selfie met Oranjes in Lech

De selfie met de Oranjes

De selfie met de Oranjes

LECH - De koning en de koningin genieten van hun wintervakantie in het Oostenrijkse Lech. Eerst verplicht op de foto voor de Nederlandse media en daarna lekker de sneeuw in. Toch zag student Vincent Holleman (19) kans om een selfie te maken met de koning én de koningin.

De selfie met de Oranjes

De selfie met de Oranjes

De student bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam keek toe hoe de Oranjes op de foto werden genomen door tal van fotografen. Na de verplichting probeerde de koninklijke familie zich uit de voeten te maken, waarop Vincent geen moment aarzelde. „Hij liep weg en toen riep ik hem terug” en vroeg of hij een selfie wilde maken. Met zijn reactie profileerde de koning zich als ware man van het volk. „Dit is de échte fotosessie”, aldus Zijne Majesteit tegen Vincent.

Op de foto zijn Vincent (uiterst links) en zijn broertje Rogier (16) te zien met het koninklijke paar. Achterin zijn de prinsessen Alexia en Ariane en de man uiterst rechts is een beveiliger. De foto leverde een stormvloed aan fotoverzoeken op van vakantiegangers. „Toen wilde iedereen ineens een selfie met de koning.”

Vincent is deze week met zijn familie op wintersport. Of hij de Oranjes nog een keer tegen het lijf zal lopen, is nog maar de vraag.