Nieuws/Binnenland
1317269
Binnenland

Limburger haalt transgender Louisa door slijk

Zanger discriminerend carnavalslied bedreigd

VENLO - De Venlose zanger Ruud Stikkelbroeck van het inmiddels omstreden carnavalslied over de Venlose transgender Louisa Janssen, heeft na bedreigingen afgezien van deelname aan de optocht van Venlo. Stikkelbroeck heeft aangifte gedaan.

De Limburger kreeg onder meer te horen dat hij maar ’goed om zich heen moest kijken’ als hij zou meelopen met de optocht.

Omroep Venlo zond afgelopen zaterdag het nummer van Stikkelbroeck uit. Daarin is te horen hoe de zanger ’s lands bekendste transgender Louisa Janssen, bekend van de TLC-serie Onze Transgender Liefde, door de mangel haalt. Zo zingt hij over de kinderwens van Louisa: ’zwanger worden is gemakkelijk, steek hem er maar bij je zelf erin.’

Janssen heeft via Facebook fel uitgehaald naar Stickkelbroeck. Ze noemt het nummer schandalig en discriminerend. Op social media regent het steunbetuigingen aan haar adres. De zanger, die het nummer niet zelf heeft geschreven, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar noemt de bedreigingen ’buiten proportioneel’.