Nieuws/Binnenland
131737
Binnenland

OM eist 11 jaar cel tegen verkrachter 17-jarig meisje

ZWOLLE - Het Openbaar Ministerie heeft zojuist een gevangenisstraf van 11 jaar geëist tegen de 33-jarige Soedanese asielzoeker Samuel T., wegens verkrachting van en doodslag op een 17- jarig meisje uit Kampen.

Het meisje werd in de vroege ochtend van 4 september vorig jaar door Samuel T. van haar fiets geslagen, en naar een donkere plek bij een sloot gesleurd. Daar probeerde hij haar te wurgen, en duwde hij haar hoofd onder water om haar verzet te breken. Vervolgens verkrachtte hij het meisje meermalen op zeer gewelddadige manier.

Samuel T. ontkende deels, maar beweerde ook dat "de Satan" in hem was gevaren. Ook beweerde hij dat hij het meisje niet van haar fiets had geslagen, maar dat hij per ongeluk tegen haar aan was gebotst omdat hij omdraaide om terug te rijden naar de disco die hij even daarvoor dronken had verlaten.

Volgens de officier van justitie legde Samuel T., die een dag na zijn gewelddaad in het asielzoekerscentrum in Dronten werd aangehouden, steeds wisselende verklaringen af. "En dat vond hij ook logisch."

Voor het meisje en haar familie wordt het leven nooit meer hetzelfde. Haar moeder vertelde hoe haar dochter van een vriendelijk, open en levenslustig meisje, is veranderd in een schuw vogeltje dat alles en iedereen wantrouwt, en nooit meer onbevangen naar een asielzoeker kan kijken. Samuel T. was minder dan een jaar in Nederland. Hij kwam hier via Italië.

Vanmiddag komt de verdediging van Samuel T. aan het woord.