Nieuws/Binnenland
1317844
Binnenland

Campingbaas Fort Oranje boos over bezoek Asscher

Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher

ZUNDERT - Eigenaar Engel van de beruchte camping Fort Oranje in Rijsbergen is boos op minister en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher die donderdagmiddag onaangekondigd een bezoek kwam brengen. De campingbaas zegt dat hij niets wist over de komst van Asscher en dat de PvdA-leider zich ook niet bij de ingang heeft gemeld. Engel meent dat zijn camping wordt misbruikt om campagne te voeren en wil aangifte doen tegen de politicus die op verboden terrein was.

Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher

Fort Oranje staat in de schijnwerpers door een serie die SBS6 sinds woensdag uitzendt over de verwaarloosde en verloederde camping. De makers laten de schrijnende woonomstandigheden zien van de bewoners van honderden verpauperde stacaravans.

De gemeente Zundert probeert de camping al jaren te sluiten maar dat is tot dusver niet gelukt. Volgens regionale media heeft Asscher donderdag zijn steun toegezegd aan de burgemeester. Campingeigenaar Engel vindt het vreemd dat de PvdA-lijsttrekker niet de moeite heeft genomen om een gesprek met hem te hebben.

Geen reactie Asscher

Asscher wil niet reageren op het dreigement van de ontstemde campingbaas. De PvdA-voorman zei na zijn bezoek aan Fort Oranje, dat hij op verkiezingscampagne aandeed, dat de camping zo snel mogelijk gesloten moet worden. Hij constateerde ,,maffia-achtige toestanden''.