Nieuws/Binnenland
1318279205
Binnenland

Nieuwe beelden relschoppers Coolsingel

ROTTERDAM - In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdag herkenbare beelden getoond van zes mensen in verband met de rellen op de Coolsingel, op 19 november. De politie roept hen op zich bij de politie te melden. Mensen die de verdachten herkennen, kunnen dat ook aan de politie doorgeven. Voor het aannemen van de aanwijzingen zijn extra mensen bij die tiplijn ingezet.

Vorige week donderdag werden al in een regionaal opsporingsprogramma en online herkenbare beelden getoond van acht verdachte relschoppers. Na het vrijgeven van die beelden konden nog eens vier aanhoudingen worden gedaan, waarmee de teller wat betreft het totale aantal aanhoudingen op 53 staat.

De rellen van 19 november op en rond de Coolsingel braken uit na een manifestatie tegen het coronabeleid van het kabinet. Onder meer politiewagens, scooters en winkels raakten beschadigd en ook politieagenten waren doelwit. Vijf mensen raakten gewond door kogels. De Rijksrecherche onderzoekt of de verwondingen zijn veroorzaakt door politiekogels. Ook agenten liepen verwondingen op.

Tijdens de uitzending werden er ook geblurde beelden getoond van twee relschoppers die actief waren in Den Haag op 20 november. Zij krijgen een laatste kans zich te melden. Indien zij dat niet snel doen, zullen ook herkenbare beelden van hen worden getoond. Tijdens de rellen in Den Haag werd er onder meer een steen door de ruit van een ambulance gegooid.