Nieuws/Binnenland
1318532026
Binnenland

Dode door grote uitslaande brand in Amsterdam, woningen ontruimd

AMSTERDAM - Door een grote, uitslaande brand in een appartementencomplex aan de Hoek van Hollandstraat in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand om het leven gekomen. Drie mensen raakten lichtgewond. Bij twee van hen, onder wie een brandweerman, kwam dit door gevallen dakpannen, de ander had rook ingeademd. Ze zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn zestien omliggende woningen geëvacueerd. Zo'n vijftig mensen moesten hun huis uit. Een deel van de woningen is inmiddels weer vrijgegeven. Bewoners die niet terug kunnen naar hun huis zijn tijdelijk opgevangen in een hotel in de buurt.

De brand ontstond rond 04.00 uur op de bovenste etage van het complex. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om het vuur te bestrijden. De brand was rond 05.30 uur onder controle. De oorzaak wordt nog onderzocht.

Nog onduidelijk is wie het slachtoffer is en of diegene een bewoner van het pand was. Wel weet de brandweer zeker dat er geen andere mensen vermist zijn in het pand.