Nieuws/Buitenland
1319089
Buitenland

Pedo gepakt door alert meisje (14)

PORTSMOUTH - Een pedofiel die probeerde om een 14-jarig schoolmeisje aan te randen en haar dreigde te slaan, werd door de slimheid van het slachtoffer in verlegenheid gebracht. Ze nam snel een foto van hem toen hij haar probeerde in het nauw te drijven. De afbeelding leidde uiteindelijk tot zijn veroordeling. Het incident gebeurde in Southsea in Portsmouth in Zuid-Engeland. Dat meldt Daily Mail.

Even leek het erop dat Roger Seath (45), de man die het schoolmeisje achtervolgde op straat, z’n slag kon slaan. Maar omdat de moeder van de tiener vooraf haar dochter had gewaarschuwd voor een dergelijke situatie, reageerde de het meisje alert door een foto van Seath te nemen. De moeder kwam op dit idee omdat er een ander meisje in de buurt werd lastiggevallen door een man.

Het maken van de foto bleek een schot in de roos; Seath bevroor omdat hij zich waarschijnlijk betrapt voelde. Een passerende automobilist kreeg argwaan, stapte uit en confronteerde Seath met zijn gedrag, terwijl het slachtoffer in veiligheid werd gebracht. Daarna werd de politie ingeschakeld en werd de belager ingerekend.

Uit onderzoek bleek dat Seath honderden foto’s en video’s verzamelde van jonge meisjes. Seath werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 maanden. Hij moet ook een vergoeding van 170 pond aan het 14-jarige slachtoffer betalen.