Nieuws
1319324
Nieuws

Wentelteefjes met een spannend randje

Wentelteefjes zijn hot en Miranda Nijssen (36) uit Schagen kan het weten. Sinds dit jaar is zij de trotse eigenaar van de enige Wentelteefjes foodtruck die Nederland rijk is en vliegen 'de teefjes' als warme broodjes over de toonbank.

"Ik ben geen keukenprinses, maar wentelteefjes bak ik inmiddels als de beste", lacht Miranda. Geheel in vintage stijl is deze onderneemster van plan Nederland te veroveren met haar prachtige rode caravan en ze is al aardig op weg.

"Wentelteefjes maken een comeback, zeker als je ze iets spannender maakt." Miranda bakt haar wentelteefjes volgens traditioneel recept, maar mag ze graag pimpen, zoals ze het zelf noemt.

Gretig aftrek

"Ik heb mijn wentelteefje het liefst met huisgemaakte appelcompote overgoten met een laagje ahornsiroop, maar ik ben een echte zoetekauw. Ik bak ook hartige varianten; zeker mijn befaamde Italiaanse teefje met pesto en parmezaanse kaas vindt gretig aftrek."

Miranda rolt haar WentelTeefje op wielen waar ze maar kan. Meer weten? Check haar site Dewentelteefjes.nl.

Scroll snel verder voor een lekker recept!

 

Recept WentelTeefje Geitenkaas

Voorbereiding: ca. 15 min

Baktijd: ca. 5 min

Aantal personen: 4 personen

Benodigdheden: Garde

INGREDIËNTEN Bruin brood in 4 flinke plakken (of 8 kleine), bijvoorbeeld landbrood of oerbrood, 250 ml melk, ½ rijpe peer in kleine plakjes, mespunt kardemompoeder, honing, zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Chavroux) paar takjes rucola, gesneden, 10 gram walnoten (fijngehakt), roomboter om in te bakken, 1 ei.

BEREIDEN Zorg ervoor dat het brood minstens 1 of 2 dagen oud is en/of haal het uit de verpakking en laat het een paar uur drogen. Het is belangrijk dat het niet te vers is anders valt het uit elkaar als je het in het beslag doopt.

Schil en snijd de peer in kleine plakjes. Klop met de garde het ei en de melk tot een gelijkmatig mengsel. Hak de rucola fijn. Doe een klontje boter in de pan en bak de peer met de kardemom totdat deze lichtbruin is.

Doop de sneetjes brood 1 voor 1 in het beslag en laat even uitlekken. Doe een klontje roomboter in een andere pan en verhit deze totdat de boter gesmolten is. Bak de wentelteefjes aan beide kanten bruin. Ze zijn gaar wanneer je er met een vork op drukt en er geen vocht meer uitloopt.

Smeer de geitenkaas naar smaak op de wentelteefjes. Verdeel hierover de gebakken peer, honing naar smaak en de walnoten. Garneer met de rucola en serveer meteen.

GENIET!