Nieuws/Binnenland
1319367
Binnenland

4 jaar cel voor zware mishandeling peuter

MAASTRICHT - De rechtbank in Maastricht heeft een 27-jarige man uit die stad vier jaar celstraf opgelegd voor het ernstig mishandelen van een driejarige peuter uit Landgraaf. Het jongetje had onder meer een schedelbreuk en bloedingen in zijn hoofd. Er was een vier uur durende operatie nodig om het leven van de peuter te redden. Dat het jongetje niet is overleden, is alleen aan het medisch ingrijpen te danken.

Uit forensisch onderzoek blijkt dat de stiefvader het jongetje hard heeft geschopt of geslagen. Wat er precies is gebeurd met de peuter is niet duidelijk. Toch achtte de rechtbank bewezen dat de verdachte „grof geweld” heeft gebruikt. Bij de rechtszaak bleek dat verdachte zijn stiefzoon al langere tijd mishandelde. Ook zat er cannabis in het bloed van de peuter. De thuissituatie van het jongetje was al langere tijd bijzonder schrijnend en zorgelijk, stelde de rechter.

De verdachte is licht zwakzinnig en de rechtbank oordeelde dat het opleggen van tbs geen zin heeft. De man moet een schadevergoeding van 5000 euro betalen aan het kind.