Nieuws
1319403
Nieuws

Volvo Ocean Race

Heiner Talents racen in 2020 mee in de Volvo Ocean Race

Team Heiner Talents

Team Heiner Talents

Lelystad, - Groot nieuws voor het Nederlandse oceaanzeilen: De Team Heiner Talents nemen, met een eigen -super jong - team, deel aan de Volvo Ocean Race 2020.

Team Heiner Talents

Team Heiner Talents

Sinds 2011 leidt Team Heiner ambitieuze jonge zeilers tussen de 18 en 23 jaar op in een eigen programma. Veel talenten zijn inmiddels doorgedrongen tot de nationale en internationale zeil top. Team Heiner Talents hebben onder meer deelgenomen aan de Fastnet Race, de Rolex Big Boat series, de Middle Sea Race en de Sydney Hobart Race, maar zijn ook actief in het Olympisch zeilen, Optimist coaching en het onderhoud van grote wedstrijdboten.

Met het talentprogramma moeten jongeren het maximale resultaat halen met hun eigen talent. Met de juiste ondersteuning kunnen zij zichzelf voortdurend verbeteren. Daarom gaan de Team Heiner Talents in 2020 mee doen aan de Volvo Ocean Race.

Het team dat de Volvo Ocean Race zeilt zal voor 100% uit Team Heiner Talents bestaan. Daarmee zal het waarschijnlijk het jongste team ooit worden dat aan de Volvo Ocean Race deelneemt. Het team zal alle taken aan boord zelf doen. Dat betekent dat de deelnemende jongeren zelf alle posities bezetten, van voordekker tot navigator. Er zullen geen zeilers aan boord stappen, die niet zelf ook het Talentenprogramma hebben gevolgd. Alleen zeilers die zich daar voldoende als persoon en op zeiltechnisch vlak hebben ontwikkeld om veilig de wereld rond te kunnen zeilen, worden geselecteerd. In de komende tijd gaat de opleiding ook internationaal van start. De verwachting is dat het merendeel van het team dat de Volvo Ocean Race zeilt uit Nederland afkomstig zal zijn.

De Talenten hebben nog 3,5 jaar de tijd om zich voor te bereiden. Zij hebben tot nu toe veel gezeild op de kleinere traditionele wedstrijdzeilboten. De volgende stap is om op grotere en speciale wedstrijdboten te varen, zoals boten met kantelkiel, de eigen Volvo 60 (de voormalige Tyco uit de VOR van 2001/2002) – en daarna de boot die door de Volvo Ocean Race Organisatie wordt uitgekozen voor de race van 2020. Ook de meerdaagse trainingen op zee worden uitgebreid.

De opleiding die de Talenten doorlopen duurt vier jaar en omvat alle aspecten van het kielboot zeilen. Daarnaast wordt een programma doorlopen op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling. De opleiding is toegankelijk voor iedereen met talent en motivatie, ongeacht afkomst of inkomen; aan deelname zijn voor de talents geen kosten verbonden. Team Heiner Talents worden toegelaten op basis van een uitgebreide selectie.