Nieuws
1319530
Nieuws

Penoza V wordt definitief laatste seizoen

HILVERSUM - Het nieuwe, vijfde seizoen van de populaire tv-serie Penoza wordt definitief het laatste seizoen. Dat heeft KRO-NCRV vrijdag laten weten. Mogelijk komt er nog wel een speelfilm als afsluiter.

„Penoza was aanvankelijk bedoeld als eenmalige serie. Inmiddels zijn we met bijna vijftig afleveringen toe aan Penoza V”, aldus Michel Nillesen, Manager Video van KRO-NCRV.

„Aan de tv-serie komt een eind, maar samen met regisseur Diederik van Rooijen zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm, waarmee we de Penoza-reeks gedenkwaardig zullen afsluiten”, zegt producent Alain de Levita van NL Film.

Penoza begon in 2010 en groeide uit tot een kijkcijferhit met wekelijks een miljoen kijkers. De misdaadserie gaat over de wederwaardigheden van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), die na de moord op haar man terechtkomt in diens criminele wereld. Andere hoofdrollen zijn er voor de acteurs Raymond Thiry, Loek Peters, Sigrid ten Napel, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins en Gijs Naber.

Het laatste seizoen wordt uitgezonden vanaf september.