Nieuws/Buitenland
1319975
Buitenland

Kleuter (2) in hoofd geraakt

Dodelijke schietpartij live op Facebook

CHICAGO - Een schietpartij in Chicago waarbij een jongetje van 2 en een 26-jarige man omkwamen, is live uitgezonden op Facebook. Een zwangere vrouw werd in haar buik geraakt.

De drie werden onder vuur genomen toen ze dinsdagmiddag met hun auto door de buurt Lawndale reden.

Op de beelden is te zien hoe de vrouw met muziek aan rondrijdt al er plots schoten te horen zijn. Vervolgens rent ze volledig in paniek een huis binnen. „Bel 911! Ze hebben hem vermoord ... Ik heb een kogel in mij buik,” schreeuwt ze. Als ze binnen is gaat het beeld op zwart maar is er nog wel audio te horen.

In de auto bij de vrouw zaten ook haar vriend en de 2-jarige Lavontay White jr. Zij werden allebei in hun hoofd geraakt. Het jongetje kon aanvankelijk worden gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Ook de man overleefde het niet.

De 20-jarige vrouw, die vier maanden zwanger is, is behandeld in het ziekenhuis. Verwacht wordt dat haar baby het overleeft.

De verdachte is nog voortvluchtig, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem snel in de kraag zullen vatten, zegt de politie tegen de Chicago Tribune.

Chicago wordt de laatste tijd geplaagd door een golf van vuurwapengeweld. Afgelopen weekend werden ook twee meisjes van 11 en 12 in hun hoofd geraakt bij schietpartijen waarbij anderen het doelwit waren. Het 11-jarige meisje overleed, het meisje van 12 ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Afgelopen jaar vonden er in de stad 762 moorden plaats, grotendeels veroorzaakt door schietpartijen tussen straatbendes. Dit jaar houdt het geweld aan, met in januari 51 moorden, het hoogste aantal sinds januari 1999.