Nieuws/Binnenland
1320179
Binnenland

’De magie van Valentijnsdag is er nu toch af’

Romantici in de kou door blunders in kaartenland

Amsterdam - Valentijnsdrama in kaartenland: vele romantici die hun geliefde via Greetz of Hallmark een kaart, chocola of bloemen wilden sturen, werden gisteren teleurgesteld. Hun pakketjes kwamen niet aan. Zeker 800 Valentijnvierders zijn gedupeerd.

’Magie’

Wim Groeneweg uit Rotterdam wilde een doos met een ballon erin aan zijn vriendin sturen. Aan het eind van de middag kreeg hij een mailtje van Hallmark dat dit niet ging lukken. Het pakketje wordt vandaag alsnog bezorgd. „Toch is de magie van Valentijnsdag er nu af. Ik vind het vreemd voor een bedrijf dat als core business heeft om er op deze momenten te zijn.”

Olivier Meltzer van Hallmark: „Het is een klein deel van de gigantische hoeveelheid orders. Dit jaar zijn de meeste orders in tien jaar tijd gedaan.” Volgens de excuusmail van Hallmark krijgen alle gedupeerden een tegoedbon voor het bestede bedrag.

’Heel jammer’

Ook bij concurrent Greetz was het goed mis. Op Twitter regende het klachten. Jeannette van der Voet uit Ridderkerk baalt. Ze had een kaart besteld voor haar man. „Hij had niets gehad. Heel jammer. Ik had de kaart op tijd besteld, dan mag je er toch op rekenen dat deze op tijd wordt bezorgd.”

Greetz was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.