Nieuws/Binnenland

’Ik durfde de straat niet op en wilde dood’

Patricia Paay doet aangifte tegen GeenStijl vanwege verspreiden plasseksvideo

Door John van den Heuvel

Patricia Paay

Patricia Paay

Mark Uyl

AMSTERDAM - Patricia Paay heeft dinsdag officieel aangifte gedaan tegen website GeenStijl vanwege het verspreiden van het inmiddels beruchte seksfilmpje van haar. Ook eist ze een torenhoge schadevergoeding van GeenStijl. Haar advocaat geeft de website tot woensdagmiddag de tijd met een financieel voorstel te komen, anders stapt Paay naar de rechter.

Patricia Paay

Patricia Paay

Mark Uyl

In een persoonlijke toelichting vertelde Patricia Paay dinsdag nog altijd kapot te zijn van de gevolgen van het uitlekken van twee seksfilmpjes. ,,Ik durf de straat niet meer op en wilde eigenlijk dood. Gelukkig heb ik steun van mensen uit mijn omgeving, onder wie mijn man. We hebben vorige week alles geprobeerd om het verspreiden van de privévideo’s tegen te houden. Omdat GeenStijl een van de filmpjes online zette, terwijl ze wisten dat dit strafbaar is, was er geen houden mee aan.”

’Ernstig strafbaar feit’

Omdat Paay nooit toestemming gaf de in de huiselijke sfeer opgenomen video’s te openbaren, pleegt Geen Stijl volgens haar advocaat Johan Langelaar een ernstig strafbaar feit. Hij deed daarom dinsdag namens haar aangifte bij de officier van justitie in Haarlem.

ZIE OOK: Paay verklaart: ‘Ik had weddenschap!’

De tv-artieste wil dat de site strafrechtelijk wordt vervolgd en daarnaast al haar geleden schade vergoedt. ,,Ze hebben niet alleen meegeholpen mijn leven te verwoesten maar ook mijn carrière kapot gemaakt. Ik merk nu al dat boekingen niet meer worden gedaan en partijen waar ik mee in onderhandelingen was over zakelijke projecten afhaken.” Eerder deed ze al aangifte tegen de onbekende daders, die de filmpjes in eerste instantie naar verschillende media stuurden.

’Eieren tegen mijn raam stukgesmeten’

Paay zegt zelfs thuis te worden lastiggevallen. Jongeren met bivakmutsen zouden eieren tegen haar raam hebben stukgesmeten. Ze zegt tot op heden niet tevreden te zijn over het optreden van de politie. ,,Ik krijg niet de indruk dat het onderzoek erg serieus wordt genomen,” aldus Paay. ,,Ik heb genoeg gegevens die naar de dader kunnen leiden. Maar dan moet de politie er wel echt werk van maken. Ik betwijfel of dat tot nu toe gebeurt.”

ZIE OOK: Seksueel getinte filmpjes van Patricia Paay verspreid zonder haar toestemming

Haar advocaat bevestigt dat. ,,We proberen al twee dagen tevergeefs een afspraak te krijgen met de officier van justitie. Daarom hebben we ons nu met de aangifte rechtstreeks tot het Openbaar Ministerie gewend.”

Lees meer over

Misdaadverslaggever