Nieuws/Binnenland
1321073
Binnenland

’Sneeuw leuk, maar let op in verkeer’

Het winterse weer is voor sneeuw- en ijsliefhebbers goed nieuws. „Maar let heel goed op in het verkeer”, zo waarschuwt Weerplaza zaterdag.

Sneeuwval zorgt zaterdagochtend voor hinder in het verkeer, maar ook voor sneeuwpret. In het zuiden en oosten lag om 7 uur al een paar centimeter sneeuw.

Gedurende de ochtend trekt het sneeuwgebied via het midden naar het noordwesten verwacht Weerplaza.

Het zijn leuke plaatjes, maar let heel goed op in het #verkeer. De kans op gladheid is groot! https://t.co/ZcvtQaebLb pic.twitter.com/qgVmX5deex— Weerplaza.nl (@Weerplaza) 11 februari 2017

Zaterdagmiddag dooit het, maar vanavond en komende nacht keert de vorst op veel plaatsen terug. Bovendien valt er volgens de voorspellingen dan opnieuw sneeuw en mogelijk ijzelt het ook. Weerplaza raadt aan de weersverwachting later vandaag in de gaten te houden, vooral vanwege het gevaar voor ijzel.

Utrecht in de sneeuw pic.twitter.com/yntOYs2Nou— Marijke (@Figarootje) 11 februari 2017

In de nacht naar zondag trekt het tweede neerslaggebied van zuidoost naar noordwest over het land. Het zuidwesten en noordoosten lijken vrijwel droog te blijven. Elders valt sneeuw, natte sneeuw of regen en het kan lokaal ook ijzelen. In het meest extreme geval kan er 5 cm sneeuw vallen.

Verrassing voor de #vogels gamaakt, dit zijn geen bolletje meer, maar taarten? pic.twitter.com/wrSd7eKFXT— Marieke Henselmans (@Mariekebespaart) 11 februari 2017