Nieuws/Binnenland
1321256
Binnenland

Er was zeven jaar geëist tegen Cora O.

Gastouder Oosterhout vrijgesproken van doodslag baby

BREDA - De 44-jarige gastouder Cora O. uit Oosterhout is vrijdag door de rechtbank in Breda vrijgesproken van doodslag op een baby van vier maanden. Er was zeven jaar tegen haar geëist. Volgens de officier van justitie had O. het jongetje zo hard geschud dat hij overleed aan het zogenoemde shakenbaby-syndroom. De rechter vond dat echter niet bewezen.

De baby, Jimmy genaamd, overleed in juni 2013, een aantal dagen nadat hij bij de gastouder was geweest. Hij was daar een beetje huilerig en O. kreeg hem niet stil. Ze heeft echter altijd weersproken dat ze de baby hard door elkaar schudde.

Bij de behandeling van de zaak twee weken geleden bleek al dat forensisch deskundigen het niet met elkaar eens werden over de doodsoorzaak. Twee geven het zogenoemde shakenbaby-syndroom als doodsoorzaak, één juist niet en een vierde vindt dat meer onderzoek nodig is.

ZIE OOK: Eis 7 jaar tegen gastouder voor shaken baby

Aanklacht tegen vaccinaties

De moeder van Jimmy maakt vooral de farmaceutische industrie verwijten. Zij kwam in haar slachtofferverklaring met een aanklacht tegen vaccinaties. Het zou slechter zijn gegaan met de baby nadat hij zijn tweede inenting kreeg. ,,Wij geloven Cora’’, aldus de moeder vorige maand.