Nieuws/Buitenland
132152
Buitenland

Politie is een klopjacht gestart

Woede om drinkende ’Nederlander’ in Indiase tempel

De toerist is nog niet geïdentificeerd.

De toerist is nog niet geïdentificeerd.

HAMPI - Een buitenlandse toerist heeft voor woedende reacties gezorgd door alcohol te drinken in een Indiase tempel. Het gaat naar verluidt om een Nederlander, berichtten Indiase media donderdag. De politie zou een klopjacht zijn begonnen op de man.

De toerist is nog niet geïdentificeerd.

De toerist is nog niet geïdentificeerd.

Medewerkers van het hindoeheiligdom in Hampi (Karnataka) zagen de toerist volgens de Bangalore Mirror dinsdagavond lopen met een fles drank. Ze wezen de man op het alcoholverbod en stuurden hem weg. De toerist probeerde een paar minuten later om een fles onder zijn kleren mee naar binnen te smokkelen.

Het voorval leidde tot een rel toen online een foto opdook van de man die met een fles in zijn hand door de tempel liep. Dat leidde woensdag tot een betoging van lokale activisten, die eisen dat tegen de man wordt opgetreden. Daarom is ook melding gedaan bij de politie, die op zoek is naar de hardleerse toerist. Hij is echter spoorloos verdwenen.

Vorig jaar werd de Nederlander Klaas Haijtema in Myanmar tot drie maanden cel veroordeeld omdat hij tijdens een boeddhistische preek de stekker uit een versterker had getrokken en daarmee het gebed verstoorde. Ook dat voorval zorgde voor veel beroering bij de lokale bevolking.