Nieuws/Binnenland
1321646477
Binnenland

Grote brand in Veendam, bedrijfspand verwoest maar geen gewonden

VEENDAM - Een bedrijfspand aan de Cereslaan in Veendam (Groningen) is woensdagochtend verwoest door een grote brand. Iedereen is volgens de brandweer veilig naar buiten gekomen en de brand is onder controle. Mensen in omliggende panden zijn geëvacueerd. Doordat er veel rook in het ernaast gelegen bedrijfspand is binnengekomen, adviseert de brandweer medewerkers om het pand in elk geval woensdag niet te betreden.

„Het is er nu nog te gevaarlijk binnen”, zegt de brandweer. In het naastgelegen pand wordt met gassen gewerkt, zoals voor deodorant, waardoor het volgens de brandweer van groot belang was dat de brand niet naar het pand kon overslaan. Dat is niet gebeurd. Andere panden op het industrieterrein kunnen wel weer betreden worden, zegt de brandweer.

De eerste melding ging over een brand op het dak. Al snel werden meer brandweereenheden opgeroepen om het vuur te bestrijden. Voorafgaand aan de brand werd door dakdekkers op het dak gewerkt, die ook gasflessen op het dak hadden staan. Deze vielen later het pand in. De brandweer was daarom extra voorzichtig, omdat deze naar verwachting zouden leiden tot ontploffingen, wat ook gebeurde. „Daarom hebben we van grote afstand geblust.” Volgens de brandweer gaan er geen nieuwe explosies meer komen.

De brandweer besloot het pand gecontroleerd uit te laten branden en niet meer te betreden. Er is veel rook vrijgekomen. Momenteel wordt nog nageblust. Dat kan voor extra rook zorgen, zegt de brandweer. Volgens de politie is het nog te vroeg om iets over de oorzaak van de brand te zeggen.

De GGD Groningen meldt dat de nabijgelegen vaccinatielocatie op het bedrijventerrein gewoon open is. Wel is er misschien wat verkeershinder.