Nieuws/Binnenland
1321659
Binnenland

’Ze lachten om ons terwijl ze wegrenden’

Twee zoenende vrouwen mishandeld in Amsterdam

AMSTERDAM - Twee vrouwen die in de nacht van maandag op dinsdag op straat in Amsterdam aan het zoenen waren, zijn mishandeld door een groep jongens. Een van de vrouwen kreeg een trap tegen haar hoofd. „De emotionele aanval is het ergst.”

Documentairemaker Denise Kelm Soares en een andere vrouw waren met een groepje gaan stappen in de stad. Rond 04.00 uur liepen de twee samen uit een club, toen ze werden aangevallen. „Ik kan me niet precies herinneren wat er is gebeurd”, zegt Soares tegen Trouw.

Ze vervolgt haar verhaal: „Ik weet nog dat ik haar kuste en dat er twee of drie jongens naar ons schreeuwden. Ik begreep niet wat. Daarna weet ik dat ik op de grond lag en dat er veel bloed was.”

Uitlachen

Uiteindelijk zijn ze na de mishandeling met een taxi naar het ziekenhuis gereden. Soares (31) had een trap tegen haar hoofd gehad en moest worden nagekeken voor een eventuele hersenschudding. De andere vrouw was in haar buik getrapt. „Toen de jongens wegliepen moesten ze lachen. Ze lachten om ons terwijl ze wegrenden.”

De politie heeft bevestigd dat er aangifte is gedaan van de mishandeling en zoekt nu getuigen en de daders.

Soares is in Amsterdam voor het documentairefestival IDFA. Hier wordt ook een documentaire van haar getoond.