Nieuws/Buitenland
1321735
Buitenland

’Er komt geen selfie-politie’

Selfies op begrafenissen: begrafenisondernemers worden er gek van

Begrafenisondernemers in het Canadese Quebec hebben het gehad met mensen die selfies maken met overleden personen en dit vervolgens op sociale media posten. Ze gaan onderzoeken hoe ze mensen kunnen leren dat sommige families dit zeer respectloos vinden en hier geen prijs op stellen.

Volgens de voorzitter van de vereniging van begrafenisondernemers in Quebec, Denis Desrochers, is het niet nieuw dat er foto’s worden gemaakt op begrafenissen. Wel is nieuw dat deze foto’s tegenwoordig op sociale media worden gedeeld.

„Er komt geen ’selfie-politie’, vertelde hij aan Gravel le Matin. „Er is wel een heftig debat gaande over wat respectvol gedrag is. „Veel begrafenisondernemers hebben duidelijke regels over het maken van selfies. Meestal wordt het publiek verteld dat families niet op selfies zitten te wachten.”

Op het laatste moment een selfie

Toch zijn er heel wat mensen die op het laatste moment een selfie maken bij de doodskist met hun mobiele telefoon, aldus Desrouchers. Die foto’s belanden vervolgens op sociale media.

Volgens de voorzitter is het maken van foto’s bij een begrafenis volgens sommige experts goed voor het verwerkingsproces. Maar hij heeft vraagtekens bij de rage van het posten van zulke foto’s op sociale media.