Nieuws/Binnenland
1321982529
Binnenland

Grote politieactie in onderzoek naar moord Derk Wiersum

UTRECHT - De politie heeft in en rond Utrecht op zeven locaties doorzoekingen gedaan. De aanleiding van de politieactie is het onderzoek naar de moord op Derk Wiersum.

Vorige week kon De Telegraaf melden dat een volle neef van de voortvluchtige gangster Ridouan Taghi is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de advocaat.

Bij de politieactie dinsdagochtend zijn onder meer auto’s, motoren, goederen, gegevensdragers en een groot geldbedrag in beslag genomen.

De politie spreekt van „een samenwerkingsverband dat er van wordt verdacht ondermijnende misdrijven op het gebied van excessief geweld te faciliteren.” Dit zou onder meer gebeuren door het leveren van gestolen voertuigen, ram- en plofkraken, liquidaties en de voorbereidingen daarvan.

Netwerk Taghi

Met het samenwerkingsverband doelt de politie op de criminele organisatie van het voortvluchtige kopstuk Ridouan Taghi, die zijn basis in Utrecht en omgeving heeft. De recherche probeert de infrastructuur van zijn organisatie te kraken, door bedrijven te sluiten die als dekmantel worden gebruikt en opbergplaatsen voor gestolen voertuigen, drugs en wapens op te rollen. Politie en justitie vermoeden bovendien dat Taghi achter de moord op de advocaat Derk Wiersum zit.

Eerder deze maand werden al twee mannen opgepakt die helers zouden zijn van één van de auto’s die werd gebruikt bij de moord op Wiersum. Of er inmiddels meer aanhoudingen zijn verricht, wil de politie niet zeggen.