Nieuws/Buitenland
1322330
Buitenland

Bejaarde dame rijdt nandoe dood

Een nandoe.

Een nandoe.

SCHLAGSDORF - Een 92-jarige automobiliste is maandag in de buurt van Schlagsdorf in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern in botsing gekomen met een nandoe, een struisvogel uit Zuid-Amerika. De bejaarde dame raakte lichtgewond, het gevederde beest dat op de weg liep, overleefde de klap niet. Volgens de politie loopt de schade aan de auto in de duizenden euro’s.

Een nandoe.

Een nandoe.

De bestuurster draait waarschijnlijk zelf voor de kosten op. De verzekering vergoedt meestal alleen de schade door een aanrijding met harig wild, zoals reeën, wilde zwijnen, herten en vossen. Overstekend wild met veren wordt niet genoemd in de polissen.

Een nandoe kan 1,50 meter groot worden. Eind jaren negentig ontsnapte een aantal exemplaren bij een fokker in Sleeswijk-Holstein. Ze bleken in de natuur te kunnen overleven en zich gestaag voort te planten. De exoot verspreidde zich naar het oosten en begin november 2016 werden er al meer dan tweehonderd geteld. Ze vallen onder de Duitse natuurbeschermingswet en mogen conform internationale regels niet worden afgeschoten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo