Nieuws/Binnenland
1322421
Binnenland

Weer slaat om naar winterse kou

’Volgende week schaatsen op natuurijs’

Amsterdam - Terwijl het vorige week wel lente leek te worden, slaat het weer vanaf dinsdag om naar koud winterweer met in de ochtend zelfs kans op natte sneeuw. Schaatsliefhebbers kunnen komend weekend waarschijnlijk de ijzers weer onderbinden, al moeten ze zich wel beperken tot ondergelopen weilanden en ondiepe sloten.

Dat meldt Weerplaza. Zachte lucht maakt plaats voor vrieskou vanuit het oosten. Later op de dinsdag gaat de regen mogelijk over in natte sneeuw. Mogelijk zorgt de winterse neerslag voor overlast in de avondspits.

Woensdagnacht kan er vooral in het zuiden een laagje sneeuw vallen. Daarna zijn we van de winterse neerslag af. De strooidiensten kunnen echter niet achteroverleunen. In de nacht kan het namelijk gaan vriezen, waardoor er kans is op gladde wegen.

In het oosten kan het in de tweede helft van de week zelfs mogelijk gaan vriezen tot min 10 graden. Haal de wollen truien maar tevoorschijn, want de vorst in combinatie met een oostenwind kunnen voor een gevoelstemperatuur tot wel -15 graden zorgen.