Nieuws/Buitenland
1324282479
Buitenland

Dagelijks 50.000 coronabesmettingen

Verontwaardiging om anti-corona protest voor vollopend ziekenhuis Londen: ’Hoax!’

Veelal dronken jongeren voor het ziekenhuis in Londen.

Veelal dronken jongeren voor het ziekenhuis in Londen.

LONDON - In Engeland is verontwaardigd gereageerd op een protest voor een ziekenhuis in Londen. Dronken demonstranten riepen leuzen als ’Covid is een hoax’. In de hoofdstad is er volgens de cijfers van de Britse gezondheidsdienst in Londen juist sprake van een piek.

Veelal dronken jongeren voor het ziekenhuis in Londen.

Veelal dronken jongeren voor het ziekenhuis in Londen.

Honderden demonstranten hadden zich, zonder mondkapje, verzameld bij het St Thomas’ ziekenhuis in het centrum van Londen. Het zou om aanhangers van omstreden dan wel complottheorieën gaan.

Een arts die de mensen buiten gade sloeg, zei tegen de Daily Mail dat ’mensen de ernst van de pandemie niet inzien’. Een andere medewerker van het ziekenhuis zei er kapot van te zijn de menigte te zien. Op sociale media en in de pers wordt verontwaardigd gereageerd op het protest. Veel van de schreeuwende jongeren waren onderwijl aan het drinken.

De Britse ziekenhuizen stromen de afgelopen dagen voller en voller. Noodziekenhuizen verspreid over Engeland worden weer in gebruik genomen om het groeiend aantal coronapatiënten te kunnen opvangen. Met name in Londen staat de zorg onder druk. Het (vastgestelde) dodental in het land gaat richting de 75.000.

Coronamutant

In het Verenigd Koninkrijk werden de afgelopen vier dagen zeker 50.000 nieuwe coronabesmettingen per dag geregistreerd. Dat aantal ligt mogelijk deels zo hoog door de nieuwe virusvariant die veel besmettelijker lijkt.