Nieuws/Buitenland
1325308
Buitenland

Chinezen stappen groot in Tesla

De Chinese techgigant Tencent Holding heeft een belang van bijna vijf procent genomen in Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde melding bij beurstoezichthouder SEC.

Voor het aanzienlijke aandeel in Tesla legt Tencent Holding in totaal bijna $1,8 miljard neer, waarmee het de op vier na grootste aandeelhouder van Tesla is geworden. In een toelichting roemde het Chinese bedrijf het ondernemerschap en de visie en ambitie van Tesla-oprichter Elon Musk.

Op de beurs in New York werd positief gereageerd op de deelneming van het Chinese bedrijf in Tesla. Het aandeel Tesla steeg 2,7%.

De fabrikant van elektrische wagens meldde eerder deze maand nog extra kapitaal te zoeken om de sprong te kunnen maken van een nicheproducent naar een toonaangevende autofabrikant.

Tesla investeert momenteel flink in de verdere ontwikkeling en productie van zijn Model 3, de vorig jaar gepresenteerde sedan die elektrisch rijden voor een breder publiek toegankelijk moet maken.